eugène wijffels (1954)

eugène wijffels is gespecialiseerd in woningbouw en huisvesting voor de zorg. eugène werkt voor particulieren, woningcorporaties en ontwikkelaars. in zijn ontwerpen is de context van het gebouw zoals historie, landschap en stedelijke inpassing een belangrijk uitgangspunt. eugène wil in zijn ontwerpen een meerwaarde bieden in architectonische uitstraling, functionaliteit, duurzaamheid en betaalbaarheid.

voorbeelden van zijn ontwerpen zijn de energiezuinige “sfinx” woningen in steggerda, 108 gerenoveerde woningen in lemmer, 10 uitzichtwoningen in makkum, “kingsize” torens in sneek en het afscheidscentrum / crematorium andringastate ten zuiden van marsum. klik hier voor een overzicht van alle projecten. 

op dit moment werkt eugène aan verschillende woningbouwprojecten, samen met sipma architecten uit heerenveen. een bijzonder project is het ontwerp voor tiny houses, in samenwerking met de dbtw woningbouwgroep.

van 1991 tot 2008 werkte eugène als architect en leidinggevende samen met wietse van der bijl voor vd bijl en wijffels architecten. sinds 2008 is eugène architect bij eugène wijffels architecten (voormalig wijffels architecten). eugène is adviseur in de centrale commissie van hûs en hiem, advies ruimtelijke kwaliteit friesland.